VIDEO | Pian nou la Școala Gimnazială de Muzică și Arte Plastice ”George Enescu”din Sighet

Sala de Spectacole „Monica Chifor” din cadrul Școlii de Muzică și Arte Plastice „George Enescu” Sighetu Marmației are pian nou. La inițiativa directorului Ioan Muntean, lui Aurel Vișovan, membru Interact Sighet și pianistei Aurelia Vișovan care au inițiat un proiect ambițios, s-a reușit atragerea de fonduri necesare acestei achiziții.

 Consiliul local Sighet și sponsori locali au dat o mână de ajutor și s-a reușit achiziționarea unui pian Yamaha nou nouț pentru Școala Gimnazială cu Program Suplimentar de Muzică și Arte Plastice ”George Enescu”din Sighet. Investiția de 30 000 de euro era strict necesară pentru această unitate de învățământ.

Prin generozitatea Consiliului local și a câtorva sponsori locali, am putut să achiziționăm un pian nou absolut necesar pentru școală, pentru oraș și am fi dorit să-l botezăm cu câteva concerte, pe care din păcate am fost nevoiți să le amânăm, până când situația o va permite”, spune Ioan Muntean, directorul Școlii Gimnaziale cu Program Suplimentar de Muzică și Arte Plastice ”George Enescu”, din Sighetu Marmației.

Instrumentele la care studiază elevii școlii sunt învechite.

”Avem nevoie de piane noi, de instrumente noi. Nu am mai primit finanțare pentru instrumente noi de prin anii 1970 și tot ceea ce avem trebuia deja casat de zece ani, dar noi încă le mai reparăm și le gestionăm cum putem, Sperăm ca sponsorii generoși care au fost alături de noi să mai rămână și în continuare, să mai putem achiziționa încă două pianine noi”, spune directorul Ioan Muntean.

Achiziționarea pe viitor a unor instrumente de calitate bună este extrem de importantă, apreciază directorul școlii.

Pentru că în momenul în care copilul este obișnuit cu o anumită frecvență a sunetului, dacă copilul învață greșit, va rămâne așa și acest lucru nu duce la performanță. Edilii locali și ai județului trebuie să înțeleagă specificul acestei școli”, susține Ioan Muntean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.