VIDEO | Maramureşean implicat în contrabandă cu ţigări, reţinut după urmărire în trafic

Ieri poliţişti de frontieră din cadrul  I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei în cooperare cu lucrători din cadrul S.T.P.F. Maramureş au declanşat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Un maramureşean implicat în contrabandă cu ţigări a fost reţinut după urmărire în trafic.

În jurul orei 07.30, polițiștii de frontieră au depistat în trafic  pe raza localităţii Crăciuneşti,  un autoturism înmatriculat  în România. Oamenii legii au procedat la interceptarea autovehiculului în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză.

Drept urmare, s-a trecut la  urmărirea autoturismului,  reuşindu-se blocarea  şi oprirea  acestuia pe raza localității Fereşti. În urma acțiunii conducătorul auto a fost reţinut, acesta fiind un cetățean român, în vârstă de 24 de ani, iar în mașina au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană. În continuare s-a luat măsura conducerii maşinii cu țigări împreună cu   şoferul  la sediul instituţiei  pentru continuarea cercetărilor.

S-a procedat la inventarierea coletelor din autoturism și s-a constatat că acestea conțin 20.474 pachete țigări, de provenienţă Duty Free, în valoare de 239.546 lei, iar autoturismul în valoare de 7.700 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, sunt efectuate cercetări  sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faţă cetățeanul român fiind luată măsura reţinerii pe o  durată de 24 de ore, urmând ca la finalizare sa fie luate măsurile legale ce se impun.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.