Peste 9000 de investigații radiologice și de imagistică medicală în două luni, la Spitalul Județean

Specialiștii Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare au lucrat intens și în perioada stării de urgență, respectiv în cea de alertă. S-au realizat 9232 de investigații de specialitate, în lunile aprilie și mai, cu respectarea tuturor procedurilor în vigoare și având în vedere siguranța pacienților și a personalului medical.

Potrivit medicului șef al laboratorului, Daniela Trenișan, în luna aprilie s-au efectuat 3505 investigații, majoritatea destinate bolnavilor de pe secțiile spitalului (2829) și pacienților Ambulatoriului Integrat al unității (602), dar și cu plată (74).

Pentru luna mai cifrele statistice arată 5727 de investigații (dintre care 4498 pacienți secții, 779 Ambulatoriu Integrat, 438 cu plată, 10 interspitalicești, 2 pentru personal).

În cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală CT-RMN activează 9 medici, 25 de asistenți medicali, 3 registratori medicali și un fizician.

Laboratorul oferă servicii de: radiologie convențională pe 5 aparate, mamografie digitală/ecografie mamară în cabinet dedicat, ecografie generală și specială, rezonanță magnetică nucleară (RMN), osteodensitometrie-DEXA, tomografie computerizată (CT) pe 3 aparate (achiziție spirală). De curând, laboratorul a fost dotat cu un CT cu 128 secțiuni, cel mai performant din nord-vestul țării.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.