Peste 5.500 de membri SLI Maramureș au luat parte la greva de avertisment

Peste 5.500 de membri ai Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș (SLI MM) – profesori, personal nedidactic și auxiliar, au participat astăzi, 17 mai, la greva de avertisment organizata la nivel național de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

Acțiunea de protest a atras și membrii de sindicat care, inițial, au omis semnarea referendumului, precum și personalul din învățământ care nu este înscris în mișcarea sindicală.

Conform programului, greva de avertisment s-a derulat între orele 11 -13, cu prezenta greviștilor în unitățile de învățământ. De asemenea, au fost constituite comitele de greva care vor funcționa și pe durata grevei generale.

„Acțiunea de astăzi a demonstrat, încă o data, solidaritatea angajaților din învățământ. Doleanțele celor care lucrează în educație s-au acumulat și sunt multiple, notorii și. din păcate, nesoluționate după cele cinci luni de proteste și ani de zile de ignoranța. Conform legii, greva de avertisment precede greva generală pentru care 74,14% dintre membrii SLI MM au spus un DA răspicat. Astfel, după aproape 18 ani, sistemul educațional va bifa o nouă grevă generală pentru care, în număr covârșitor, angajații și-au dat acceptul. Ne exprimăm recunoștința pentru toți cei care astăzi au înțelesdoar uniți suntem puternici și aducem mulțumiri părinților și elevilor care ne sunt alături înțelegând că obiectivul nostru este unul comun: Școli moderne, profesori răsplătiți corect pentru munca lor, elevi bine formați și o țară educata”, a punctat prof. Ioana Petreuș, președintele SLIM.

În lipsa soluționării revendicărilor sindicale, luni, 22 mai, în sistemul de învățământ va fi declanșată greva generală, pe termen nelimitat. Pe perioada acesteia, greviștii vor fi prezenți în unitățile de învățământ. Dacă, pe perioada grevei, vor fi prezenți elevi  în unitatea de învățământ, aceștia vor fi supravegheați de angajații care nu participă la grevă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.