Peste 5.000 de tineri liberali isi aleg astazi noul presedinte la Bucureşti

Peste 5.000 de tineri liberali isi aleg astazi noul presedinte la Bucureşti

Peste 5.000 de tineri liberali isi aleg astazi noul presedinte la Bucureşti. Singura candidatura inregistrata pentru şefia TNL Romania este a vechiului preşedinte, Florin Alexe. Acesta are toate şansele să câştige încă un mandat.

La evenimentul TNL participa liderul PNL, Crin Antonescu, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, vicepreşedinţii Mihai Voicu, Varujan Vosganian, Dan Radu Ruşanu, Daniel Chiţoiu, europarlamentarii Norica Nicolai, Cristian Buşoi, Adina Vălean, Ramona Mănescu. Din Maramureş este prezent preşedintele PNL Sighet, Ovidiu Nemeş care este totodată şi membru în Biroul Permanent Naţional TNL. Delegaţia maramureşeană este mai puţin numeroasă în acest an datorită alegerilor locale care se desfăşoară mâine în Baia Mare.

Preşedintele Florin Alexe, a declarat pentru Maramedia.ro "conferinta se va încheia cu un marş TNL, sub egida "În lupta cu Puterea!", până în Piaţa Victoriei. În faţa Palatului Victoria, tinerii liberali vor depune câte o ţeapă pentru fiecare parlamentar al puterii şi membru al Cabinetului Boc, în semn de protest faţă de guvernarea portocalie, care reprezintă ruşinea României, şi faţă de ţepele pe care actualii guvernanţi le-au dat milioanelor de români".

Președintele Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, a declarat de la tribuna Conferinţei Naţionale a Tineretului Naţional Liberalreunită la Romexpo, că este și va rămâne un om de dreapta. Liderul PNL i-a criticat pe Băsescu, Boc, Macovei, Pleşu și Tismăneanu, precizând că nu poate accepta lecții de anticomunism de la aceștia.
Potrivit președintelui PNL, zi de zi se administrează românilor ,,porții zdravene de otravă de către o propagandă care este puternică, bogată, inventivă, care nu are bariere ale ruşinii, ale bunului simţ sau ale respectului pentru adevăr”. Antonescu a precizat că este vorba de ,,otrava calomniei, otrava deznădejdii, otrava falselor diferenţieri" administrată de propaganda actualei puteri. Aceasta încearcă discreditarea imaginii PNL prin acuzații false potrivit cărora partidul s-a deplasat spre stânga, Uniunea Social Liberală fiind una socialistă, de stânga, comunistă.
Președintele PNL, Crin Antonescu, a făcut în faţa tinerilor liberali o scurtă profesiune de credinţă: ,,Sunt liberal. Sunt un om de dreapta. Sunt, cu titlu strict personal, monarhist".                                                                                                                                                                                                                                                                                      Liderul PNL i-a acuzat pe reprezentanții actualei puteri, subliniind că ceea ce fac ei este opus liberalismului. ,,Nu eu, nici Victor Ponta sau Daniel Constantin nu am fost membri ai PCR cum au fost Traian Băsescu, Emil Boc, Andrei Pleşu sau Vladimir Tismăneanu. Nu eu am fost propagandist al OASCR și nici Victor Ponta, ci Emil Boc. Nu eu am fost reprezentant al statului, partidului şi securităţii comuniste la Anvers și nici Victor Ponta, ci Traian Băsescu (…) Nu eu am fost apostol al filosofiei marxiste până când a fugit din ţară, ci Vladimir Tismăneanu", a acuzat Antonescu.

Președintele liberal a motivat alianța cu PSD, declarând că aceasta este în avantajul românilor. ,,Am opus bazele unei alianţe politice complicate. O alianţă grea din foarte multe motive, dar vă cer dvs., tututor, aşa cum îmi cer şi mie în fiecare zi să nu uitați că am făcut această alianţă nu împotriva lui Traian Băsescu, nu pentru PNL, nu pentru celelalte două partide, ci am făcut-o pentru ca milioane de români să aibă o alternativă”, a spus Antonescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.