Peste 300 de documente false identificate de poliţiştii de frontieră în acest an

În primele 6 luni ale anului 2023, poliţiştii de frontieră au depistat 150 de persoane, diferite cetăţenii, care au prezentat documente false sau falsificate.  În ceea ce priveşte documentele de călătorie false sau falsificate – paşapoarte sau cărţi de identitate – s-a constatat că cele mai multe au fost din: România, Italia, Bulgaria, Belgia, Franţa, Grecia, Danemarca.

În funcţie de cetăţenia persoanei care a prezentat documentele de călătorie supuse falsificării, au fost cetăţeni din Bangladesh, Iran, Sri Lanka, Turcia, R. Moldova, Pakistan, Maroc, România.

În ceea ce priveşte metodele de falsificare ale documentelor de călătorie, pe primul loc se află contrafacerea acestora în totalitate sau doar fila informatizată, dar este uzitată şi substituirea de persoană.

În scopul prevenirii şi combaterii fraudei în documente, Poliţia de Frontieră Română foloseşte aparatură şi dispozitive de ultimă generaţie, capabile să ajute la descoperirea falsurilor (un exemplu în acest sens constituindu-l comparatoarele video-spectrale care analizează datele din documente în mai multe moduri – lumina albă, ultravioletă, infraroşu şi filtre de culoare, lămpile cu ultraviolete, mini-microscop etc.).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.