Gustul pâinii de acasă – întoarcere în timp la Muzeului Satului

Muzeul Satului din Baia Mare a găzduit și anul acesta o nouă ediție a evenimentul gastronomic cultural ”Gustul pâinii de acasă”, organizat cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș.

Evenimentul reprezintă o întoarcere în timp, în copilărie, când așteptăm fascinați în fața cuptorului bunicii să rupem pâinea caldă sau să mâncăm plăcintele fierbinți. Organizatorii au reușit și de data aceasta să îmbine bucătăria maramureșeană cu demnostrații de meșteșug și momente artistice de calitate. De asemenea, au readus publicului târgul mult așteptat, ”Bun de Maramureș”, unde meșterii populari și micii producători și-au prezentat produsele tradiționale.

Vizitatorii, de la mic la mare, au avut ocazia să participe la atelierul gastronomic ”De la bobul de grâu, la pâinea caldă”, la atelierul interactiv cu instalații tehnice tradiționale românești, toate acestea urmate de o serie de momente artistice, care au animat cadrul pitoresc al muzeului.

”Felicitări echipei de organizare din cadrul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară și din cadrul Centrului Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Liviu Borlan Maramureș pentru succesul acestui eveniment de excepție!” – a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.