Festivalul Interjudețean Hora la Prislop ajunge la cea de-a 51-a ediție și promite un program cu multe surprize

În perioada 19-20 august 2023 revine voia bună și tradițiile în Pasul Prislop, Festivalul Interjudețean Hora la Prislop ajunge la cea de-a 51-a ediție și promite un program cu multe surprize.

Evenimentul este fi organizat de Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Primăria Orașului Borșa, alături de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”, Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare, Muzeul de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare și Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș.

Prima zi a evenimentului va fi deschisă prin organizarea expoziției și paradei moto cu participarea cluburilor Rock ‘N Road și Asociația Zimbrii Sighetului, care va avea ca punct de plecare orașul Vișeu de Sus. Odată cu încheierea paradei distracția se va muta în Pasul Prislop, unde publicul se va bucura de un concert folk-rock de zile mari. Pe scenă vor urca Formația Bucovina, Scarlet Aura, CiviC RebelS, Ska-nk și Sukar Nation.

Cea de-a doua zi a festivalului va fi dedicată etalării zestrei culturale a maramureșenilor, sucevenilor și bistrițenilor și va debuta cu oficierea Sfintei Liturghii la Mănăstirea Prislop. Evenimentul va continua cu un spectacol folcloric exceptional susținut de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava, grupuri tradiționale din Bucovina, Ansamblul „Cercănelul” Borșa, Ansamblul Folcloric „Plaiurile Bârgăului” din Prundul Bârgăului, și Ansamblul profesionist „Dor Românesc” Bistrița.

În cadrul acestei ediții a evenimentului, participanții se pot bucura și de alte activități și experiențe inedite cum ar fi: târgul meșterilor populari din județele Maramureş, Suceava şi Bistriţa Năsăud, degustare de preparate culinare tradiționale, târgul artizanilor și comercianților, taberele dacice cu ateliere demonstrative şi interactive: fierărit, țesut, olărit, gătit în vase –replici din lut, observaţii astronomice de noapte și de zi și alte activatăți recreativ – educative organizate cu sprijinul muzeelor și instituțiilor partenere.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.