VIDEO | Peste 3.600 de persoane izolate la domiciliu au fost verificate

În Maramureș, oamenii legii au fost angrenați în 112 misiuni pentru depistarea și identificarea persoanelor care nu respectă măsura de izolare la domiciliu, controale în domeniul combaterii criminalității economice, verificarea respectării interdicțiilor impuse după declararea stării de urgență societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate, verificarea respectării interdicțiilor impuse persoanelor care se află în izolare la domiciliu.

Au fost angrenate în aceste misiuni 336 de efective care s-au deplasat la nivelul unităților administrativ-teritoriale și au verificat peste 3600 persoane izolate la domiciliu, aflate în evidențe. Pentru nerespectarea prevederilor legale au fost aplicate 147 de sancțiuni în valoare de 263.200 lei. De asemenea, au fost identificate 145 de persoane care nu au respectat prevederile legal instituite, prin Ordonanța Militară nr.3/2020, cu privire la interzicerea circulației în afara locuinței/gospodăriei.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență face un apel la cetățeni să respecte prevederile ordonanțelor militare, să conștientizeze că felul în care înțelegem să ne comportăm, să respectăm regula de distanțare socială, măsurile de igienă stabilite de specialiști, să avem o conduită socială responsabilă vor fi cele care vor face diferența în eforturile noastre comune de a preveni și limita răspândirea infecției cu noul Coronavirus – Covid 19.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.