Peste 18.000 pachete cu țigări confiscate la frontiera de nord a României

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 18.290 pachete cu țigări de proveniență Belarus, în valoare de 214.400 lei. Totodată, în urma informării autorităților statului vecin despre cazul de contrabandă de la Sighet, acestea au reținut, pe malul ucrainean, opt cetățeni ucraineni îmbrăcați în costume de neopren.

În 22 martie la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a desfăşurat o acţiune în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina. pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 17.00, polițiștii de frontieră au observat pe direcția localității de frontieră Lunca la Tisa mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la malul râului Tisa spre interiorul țării. Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean, aruncându-se în apa râului Tisa. Imediat, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, iar la scurt timp acestea au informat faptul că au reținut pe malul ucrainean, opt cetățeni ucraineni îmbrăcați în costume de neopren.

Pe malul românesc, poliţiştii de frontieră au descoperit 20 de baxuri cu țigarete cu timbru fiscal Republica Beralus, care au fost transportate la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

 În urma inventarierii celor 20 de baxuri cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 9.540 pachete țigări, în valoare de aproximativ 112.000 lei. În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.În continuare, se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, pe timpul unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, au descoperit, pe direcția localității Valea Vișeului, județul Maramureș, 12 colete cu țigări din contrabandă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.