Peste 150 de persoane cercetate în ultima săptămână pentru fraude economice

Peste 150 de persoane cercetate în ultima săptămână pentru fraude economice
Poliţiştii au descoperit într-o săptămână aproape 250 de fraude economice, pentru care sunt cercetate peste 150 de persoane, printre acuzaţiile aduse acestora fiind cele de evaziune fiscală, fals în înscrisuri şi înşelăciuni în relaţiile comerciale, potrivit Poliţiei Române.
Dintre cele 246 de infracţiunile depistate de poliţiştii de la investigarea fraudelor în ultima săptămână, majoritatea au fost de evaziune fiscală (66), înşelăciuni în relaţiile comerciale (53) şi fals în înscrisuri (54), se arată într-un comunicat de sâmbătă al Poliţiei Române.
De asemenea, au fost depistate nouă cazuri de delapidare şi cinci infracţiuni de abuz în serviciu. Alte infracţiuni constatate de poliţişti au vizat încălcări ale Legii privind comerţul electronic (36), Legii cecului (patru), Codului vamal şi Codului fiscal (câte trei).
Pentru cele 246 de infracţiuni economice sunt cercetate 159 de persoane. Zece persoane sunt cercetate în opt dosare complexe, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.