Baia Mare: Ministrul Anca Boagiu, prezentă în Maramureş. Săptămâna viitoare vor veni miniştrii Elena Udrea şi Valeriu Tabără

Baia Mare: Ministrul Anca Boagiu, prezentă în Maramureş. Săptămâna viitoare vor veni miniştrii Elena Udrea şi Valeriu Tabără

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a fost prezentă astăzi în judeţul Maramureş. Este al treilea ministru care vizitează judeţul nostru în această săptămână. Aceasta a verificat stadiul lucrărilor de reabilitare a mai multor drumuri naţionale din judeţ şi a participat la lansarea în campania electorală a candidatului Partidului Democrat Liberal Maramureş, Mariana Pop.

Astăzi, odată cu începerea oficială a campaniei electorale trebuia să fie prezent în judeţul Maramureş şi prim-ministrul Emil Boc. Însă vizita acestuia a fost amânată. Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, a precizat că premierul României va veni în Maramureş până cel târziu în 21 august, dată la care vor avea loc alegerile pentru funcţia de deputat în Colegiul 2 Baia Mare Est. Săptămâna viitoare sunt aşteptaţi în judeţul nostru alţi doi miniştri. Este vorba despre ministrul agriculturii, Valeriu Tabără şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Fiind zi de sărbătoare, la bisericile din municipiul Baia Mare au putut fi văzuţi mai mulţi pedelişti iar acelaşi lucru se va repeta şi mâine. După Sfânta Liturghie, toată "spuma portocalie" s-a adunat pe Câmpul Tineretului pentru a participa la lansarea oficială a Marianei Pop pentru funcţia de deputat.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a ieşit în teren încă de la primele ore ale dimineţii. Prima oprire a fost pe drumul Baia Mare-Dej, la punctul de lucru dintre Satulung şi Şomcuta Mare. Aceasta a fost acompaniată de preşedintele CJ, Mircea Man, de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş şi de vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean, prezent şi el astăzi în Maramureş. După verificarea lucrărilor de reabilitare a drumului Baia Mare-Dej, ministrul Transporturilor a mai efectuat două vizite în teren: pe DN 18B Baia Mare-Târgu Lăpuş şi pe DN 18 Baia Mare-Sighet, la locul unde în urmă cu o săptămână a avut loc o alunecare de teren pentru care traficul a fost oprit în zonă mai bine de 24 de ore. Prezent la întâlnirea cu ministrul transporturilor, primarul municipiului Baia Mare a solicitat Ancăi Boagiu ca lucrările la tronsonul de aproximativ un kilometru, de la ieşire din Baia Mare până la intrare în localitatea Recea cât şi cel de la ieşirea din Baia Mare până la intrarea în Tăuţii Măgherăuş să fie date Primăriei Baia Mare, pentru a putea fi finalizate mai repede. Sau, în caz contrar, "dacă tot au defrişat, să termine lucrarea până la capăt", a cerut primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş. La Copalnic Mănăştur, ministrul a fost întâmpinat în mod tradiţional de doi coconi, cu pâine şi sare. Anca Boagiu s-a limitat doar la ruperea unei bucăţi mici din colac însă fără a gusta, aceasta nedorind ca jurnaliştii prezenţi la faţa locului să-i interpreteze gestul. În ceea ce priveşte situaţia de pe DN 18 Baia Mare-Sighet, ministrul a promis că va face demersuri şi pentru reabilitarea acestui drum dar şi pentru realizarea tunelului în Munţii Gutâi, proiect pe care autorităţile judeţene l-au abandonat o perioadă.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, s-a arătat mulţumită de felul în care decurg lucrările de reabilitare la celor două drumuri, dar, potrivit acesteia, ar trebui să fie mai bine semnalizate pentru a nu pune în pericol conducătorii auto participanţi la trafic. Mai mult, activitatea pe aceste două drumuri pare să fie mai activă decât pe tronsonul Baia Sprie-Bârsana. Chiar şi în zi de sărbătoare, utilajele şi muncitorii de aflau în teren, muncind de zor la reabilitarea drumurilor şi încurcând traficul, ce-i drept, pe ici, pe colo. Tot Anca Boagiu a mai declarat că Maramureşul este un judeţ norocos asta deoarece se numără printre puţinele judeţe din ţară unde se reabilitează mai bine de 300 de kilometri de drumuri naţionale. De asemenea, ministrul transporturilor a mai ţinut să precizeze că cei care nu vor respecta contractele şi nu-şi vor face treaba ca la carte, vor plăti dur. Pe muchie de cuţit pare că se află firma care execută lucrările la drumul Baia Mare-Satu Mare.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Anca Boagiu va reveni în judeţul Maramureş până la finele lunii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.