Căpitanul iordanian şi un român de pe nava scufundată în largul Indiei au fost arestaţi

Căpitanul iordanian şi un român de pe nava scufundată în largul Indiei au fost arestaţi
Poliţia indiană i-a arestat sâmbătă pe căpitanul iordanian şi pe inginerul-şef de naţionalitate română ai navei MV Rak, scufundată joi în largul portului indian Bombay, pentru neglijenţă şi punerea în pericol a vieţii altor persoane, relatează Times of India.
 "Căpitanul navei scufundate MV Rak, Arkan Abdul Khalil Yunus (36 de ani), un iordanian, şi inginerul-şef Ion Ioneseu (54 de ani), un român, au fost arestaţi" pentru punerea în pericol a vieţii sau siguranţei altora, a declarat Bharat Bhoite, inspector la poliţia Yellow Gate.
Nava MV Rak Carrier, sub pavilion panamez, transporta 60.000 de tone de cărbune din Indonezia spre India şi s-a scufundat joi, la aproximativ 40 de kilometri de coastele Indiei, la câteva ore după ce emisese un semnal de tip SOS. Membrii echipajului, format din indonezieni, iordanieni şi români, au fost salvaţi de elicoptere ale Pazei de Coastă indiene.
Surse din cadrul Pazei de Coastă au declarat că se puteau vedea pete de petrol în locul unde s-a scufundat nava, dar acestea erau "neglijabile" şi nu puteau cauza probleme ecologice.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.