Peste 15 unităţi şcolare din judeţ au participat azi la cea de-a VIII- editie a "Festivalului de Dans pentru Prescolari" în Sala Festivă a Casei de Cultură din Sighetul Marmaţiei

Peste 15 unităţi şcolare din judeţ au participat azi la cea de-a VIII- editie a "Festivalului de Dans  pentru Prescolari" în Sala Festivă a Casei de Cultură din Sighetul Marmaţiei

Astazi in Sala Festiva a Casei de Cultura  a avut loc a VIII editie a Festivalului de Dans  pentru prescolari. manifestare la care au participat peste 15 unitati scolare din intreg judetul.
A devenit deja o traditie ca Sighetul sa gazduiasca unul dintre cele mai indraznete concursuri judetene destinate prescolarilor talentati la dans.  Astfel incat, cu mic cu mare, astazi si-au aratat talentul la dans sportiv de societate, dar si la dans popular, peste 200 de copii veniti din toate colturile Maramuresului.
Concursul judetean “ Festivalul de Dans 2011 pentru Prescolari” a cuprins patru sectiuni: Arta Vocala si Instrumentala,  Sectiunea  Arta Coregrafica,  sectiunea Dans Popular, si sectiunea Arta muzical-coregrafica. Zoe Rusu,  una dintre organizatoarele acestui eveniment deosebit  ne-a declarat ca principalul scop al manifestarii este descoperirea copiilor cu potential artistic, promovarea si orientarea acestora pe filiera educationala, valorificarea obiceiurilor si traditiilor  precum si a creatiilor artistice adecvate varstei, amplificarea, dar si revigorarea activitatilor artistice la nivelul invatamantului scolar.
Evenimentele au debutat la ora 9:00. Intr-o sala arhiplina cu parinti, bunici, copii si educatoare si-au desfasurat cu mari emotii programul artistic copiii de la Gradinitele Nr 1, 7, 8, 9 12, 13 ,  de la Gradinita Madre Colomba din Sighet, de la  Regele Ferdinand , de la   Gradinitele Remeti, Rona de Sus, Budesti, Remeti  Calinesti, si Barsana .
Misiunea juriului format din Directorul Casei de Cultura Vasile Muste, Maria Tomoiaga, Directorul Gradinitei cu Program Prelungit Nr. 9,  profesorul coordonator al Clubului Copiilor,  Vasile Iusco, profesorul Chindris Claudia si invatatoarea Barlea Liuta  a fost una  extrem de dificila, deoarece toti copiii au fost foarte bine pregatiti.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.