Pentru a ajunge la familia sa un ucrainean a călătorit pe jos, noaptea, peste câmpurile agricole şi a trecut ilegal frontiera de stat

Pentru a ajunge la familia sa un ucrainean a călătorit pe jos, noaptea, peste câmpurile agricole şi a trecut ilegal frontiera de stat

Poliţiştii de frontieră sătmăreni cercetează un cetăţean ucrainean care a trecut ilegal frontiera din Ungaria în România pentru a ajunge la Odessa.
Marţi, 31 mai a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Berveni, aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat, au observat, în apropierea frontierei de stat, o persoană care nu-şi justifica prezenţa în zonă. Imediat poliţiştii de frontieră au reţinut persoana și au legitimat-o, aflând astfel că este vorba despre cetăţeanul ucrainean Matejieek M., în vârstă de 33 de ani.
Acesta a declarat că la mijlocul lunii mai a.c., a pornit din Italia pentru a ajunge la Odessa, unde se află familia sa. Ajuns în Ungaria, acesta spune că și-a pierdut documentele de călătorie. A rămas pe teritoriul statului maghiar până în 29 mai a.c., și de atunci a călătorit pe jos, noaptea, peste câmpurile agricole, ocolind localităţile. Odată intrat din Ungaria în România, ucraineanul a fost reţinut de poliţiştii de frontieră.
Lui Matejieek M. i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.