Baia Mare: Restaurantul de la intrarea din Parcul Municipal, contestat de localnicii din zona

Baia Mare: Restaurantul de la intrarea din Parcul Municipal, contestat de localnicii din zona

Deshiderea unui restaurant aflat chiar la intrarea in Parcul Municipal Baia Mare starneste nemultumiri in randul unui grup de aproximativ douazeci de locuitori din zona. Profitand de sedinta Consiliului Local Baia Mare, un reprezentant al acestora a cerut ajutorul Consiliului Local pentru a remedia problema care se pare ca este din ce in ce mai grava.

"Incepand cu aceasta saptamana, societatea urmeaza sa deschida un restaurant unde se vor realiza nunti si tot felul de evenimente care vor periclita linistea in zona. Atat in parcul municipal cat si linistea noastra a tuturor locuitorilor care traim in acest cartier, unul dintre cele mai linistite din oras. De asemenea, parcul este unul de referinta, aici vine lumea in timpul liber si nu suntem de acord cu deschiderea acestui local tocmai in acest loc", a spus Bogdan Chiorean, locuitor din cartierul Valea Rosie.

In data de 12 iunie 2010, solicitantului i-a fost emisa o autorizatie care cuprindea reparatiile spatiului fara a imprejmui si a distruge spatiul verde. Insa, pe langa toate acestea, in zona s-au mai efectuat si o serie de constructii ilegale. "Acest spatiu a fost magazin alimentar candva. Am observat ca in cladirea pentru care noul proprietar a cerut autorizatie de constructie au inceput o serie de transformari pentru pizzerie sau restaurant. S-a refuzat eliberarea autorizatiei pentru asemenea modificari pe motivul ca legea prevede ca la schimbarea destinatiei localului este necesar acordul autentificat al al vecinilor", a precizat Istvan Ludescher, fostul primar interimar al municipiului Baia Mare.

Reprezentanti din cadrul Primariei Baia Mare vor efectua un control tehnic amanuntit pentru a compara lucrarile din momentul de fata cu ceea ce prevedea de fapt autorizatia de constructie. De asemenea, in cursul urmatoarelor zile, proprietarul va fi somat pentru a reveni la lucrarile prevazute in autorizatie, in caz contrar, cladirea va fi demolata.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.