Cumpărături ieftine, amendă usturătoare

Cumpărături ieftine, amendă usturătoare

Un tânăr din Batarci este cercetat de poliţiştii de frontieră după ce în maşina lui au fost descoperite 400 pachete de ţigări ucrainene. Maşina a fost reţinută, iar ţigările confiscate de poliţiştii de frontieră.
Marţi, 31 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tarna Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile din tutun. Pe comunicaţia Halmeu – Batarci, poliţiştii au oprit pentru control un autovehicul marca Ford Transit, înmatriculat în Maramureş. La volanul mașinii se afla Adrian Iacob C., în vârstă de 24 de ani, din Batarci.
În urma controlului efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit un locaș special amenajat în podeaua autovehiculului, în care erau ascunse 400 pachete de ţigări marca Jin Ling cu timbru fiscal ucrainean. Bărbatul avea în compartimentul de marfă al autovehiculului şi alte produse alimentare – apă minerală, suc, lichior, zahăr – şi 23 litri de motorină. Pentru bunurile pe care le transporta nu avea documente justificative, astfel încât poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 349 kilograme de zahăr și l-au sancţionat contravenţional pe conducătorul auto cu suma de 1.000 lei.
Totodată, lui Adrian Iacob C. i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracţiunii de contrabandă. Țigările şi maşina au fost reţinute până la finalizarea cercetărilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.