VIDEO | Pensionarii forestieri din Moisei, nemulțumiți de pensiile primite

Pensionarii forestieri din Moisei sunt supărați foc. Reclamă pensiile foarte mici și faptul că autoritățile nu reușesc să le recalculeze pensiile, pe motiv că nu se mai găsesc actele doveditoare din timpul când erau activi pe piața muncii.

Butinarii din Moisei se plâng că după 40 de ani de muncă au pensii mizere, de maxim 1500 de lei pe lună. Plus  de asta, unitățile forestiere unde au lucrat o viață întreagă nu mai există. Totul a fost preluat în timp de societăți private, care și ele au dat faliment . Partea proastă e că statele de plată și bonurile de lucru ce garantau vechimea în muncă și orele prestate, azi nu se mai găsesc.

”În 26 februarie am fost la doamna ministru, parțial s-a rezolvat problema. Problema e că Casa de Pensii Maramureș nu ne ia în considerare vechimea și ne trimite la recalculări, bonuri de lucru și state de plată nu se mai găsesc, arhiva a dispărut. Eu am lucrat la UFET Borșa 15 ani, dar UFET-ul nu mai există azi, Ne întrebăm unde ne este vechimea? Am aflat că s-ar putea ca documentele să fi ajuns pe la Vâlcea. M-am interesat și ne-au spus că trebuie să facem în scris o cerere.  Am trimis personal cererea, dar  au spus că nu se mai gășește nici acolo niciun document”, spune Ștefan, butinar din Moisei.

Cauza lui Ștefan e susținută de toți butinarii din Moisei. Toader Grad a lucrat și el de când se știe ca butinar în Moisei. Revendică și el azi o pensie mai mare și acordarea drepturilor salariale pe măsura vechimii în muncă.

”Vrem pensii adevărate. Îi susțin pe toți butinarii din Moisei, care au pensii de mizerie.

Mă nemulțumește pensia și faptul că nu găsim actele să ne recalculăm vechimea”, spune Toader Grad.

Oamenii fac apel la conducerea Casei Județene de Pensii să nu mai fie puși pe drumuri pentru a-și recupera actele. Totodată au în vedere înființarea unui sindicat sau a unei asociații care să le reprezinte, pe viitor drepturile.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.