VIDEO | Pe urmele hoților de lemne – percheziții în Ruscova și Poienile de sub Munte

La rândul lor, poliţiştii din Leordina au pus ieri în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Vişeu de Sus şi au făcutverificări în fondul forestier. Acțiunile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal întocmit săptămâna trecută, după ce au fost constatate infracţiuni silvice.

Oamenii legii au efectuat percheziţii domiciliare la locaţii situate în Poienile de sub Munte şi Ruscova. Ulterior, existând suspiciuni de distrugere a unei mărci aplicate cu dispozitiv silvic, poliţiştii împreună cu specialiști din Direcția Silvică Maramureș și Garda Forestieră Cluj au efectuat activități de cercetare în fondul forestier. Astfel au fost depistate 91 cioate, marcate în mod ilegal şi 45 de arbori pe picior, care purtau aceeași amprentă silvică și vopsea aplicate în mod ilegal. În urma activităţilor poliţiştii au ridicat instrumente de marcare silvică, vopsele, documente şi înscrisuri de natură a proba activitatea infracţională. 

Sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Vișeu de Sus, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală, furt de arbori, fals intelectual și uz de fals.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.