Cu ochii pe vitezomani și pe cei care conduc beți sau drogați

Poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş vor fi în acest sfârşit de săptămână pe şoselele din tot judeţul. Controalele îi vizează pe cei care conduc în stare de ebrietate sau sub influenţa drogurilor, dar şi pe cei care apasă prea tare pedala de acceleraţie.

Mulți conducători auto nu conștientizează faptul că viteza are un rol crucial asupra gravității accidentelor rutiere produse pe fondul altor cauze. Analiza accidentelor rutiere grave relevă faptul că, atât la nivel naţional cât şi la nivel judeţean, viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară se regăsesc în mod constant între primele trei cauze. Totodată, în ultima perioadă, s-a constatat o creștere a consumului de substanțe psihoactive. Astfel, activitățile poliţiştilor rutieri din acest weekend se vor axa pe impunerea legii şi de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regimului legal de viteză și consumul de alcool sau substanțe psihoactive.

Polițiștii rutieri vor utiliza cu precădere autospeciale de serviciu inscripționate, iar pentru probarea abaterilor constatate vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, precum şi aparate etilotest, etilometru și drugtest pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.