VIDEO | Pe terasă, dar la distanță

Prima zi a lunii iunie este și prima zi din marea relaxare. Din această dimineață terasele s-au deschis oficial, însă autoritățile au impus măsuri stricte. Reprezentanții teraselor din Sighetu Marmației au făcut pregătiri tot weekendul pentru ca de astăzi să își poată relua activitatea în condiții de siguranță pentru clienți.

Potrivit reglementărilor impuse de autorități accesul pe terase se face numai pe bază de rezervare, iar la aceeași masă vor sta cel mult 4 persoane. Administratorii localurilor trebuie să stabilească circuite cu sens unic pentru clienți și să dezinfecteze mesele de fiecare dată după plecarea clienților.

”Respectăm măsurile prevăzute de lege, dezinfectăm fiecare masă, mâinile, respectăm distanța dintre mese.  Clenți sunt puțini deocamdată, proobabil și din cauza vremii nu au ieșit din case, pot să fie doar 4 persoane la o masă, puțini. Dacă păstrăm distanța, clienții sunt în siguranță, toate suprafețe sunt dezinfectate, mesele sunt sterșe, lingurițele sunt spălate în mașina de spalat vase la 80 grade, sunt în siguranță”, a declarat Atilla Vollner, proprietarul unei cafenele din Sighetu Marmației.

Potrivit legii este interzis transferul meniurilor de la un client la altul, la fel și olivierele, iar între mese distanța trebuie să fie de 2 metri.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.