VIDEO | Alte 141 de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a comunicat un nou bilanț al îmbolnăvirilor cu coronavirus. În ultimele 24 de ore la nivel național au fost înregistrate  alte 141 de cazuri de infectare. Unul dintre ele a fost confirmat în Maramureș.

Până astăzi, pe teritoriul României  au fost confirmate 19.398 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.426 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până astăzi la prânz, 1270 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 159 de pacienți.  Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 443.252 de teste.

Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș are date centralizate cu privire la trei locații de carantinare. Se află în izolare la domiciliu 2891 cetățeni, statistică ce include și membri familiei. Sunt în carantină 22 persoane sosite în țară, din care 17 persoane în perioada stării de urgență și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată pe o perioadă de 14 zile. De asemenea, alte patru persoane au solicitat, în această perioadă intrarea în carantină instituționalizată, iar una a fost introdusă pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, cu plata cheltuielilor aferente.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș reamintește că începând de astăzi, 1 iunie restricția cu privire la deplasarea/libera circulația în afara localității/zonei metropolitane a fost ridicată și nu mai este nevoie de declarația pe proprie răspundere. De asemenea, terasele au fost redeschise, cu respectarea normelor stabilite și publicate în Monitorul Oficial al României nr.461/2020. Sunt permise activitățile culturale, iar concertele în aer liber se vor desfășura cu cel mult 500 de persoane și respectarea normelor.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.