Pe parcursul lunii mai Agenţia Judeţeană a Vanătorilor şi Pescarilor Sportivi Maramureş desfăşoară o campanie de vaccinare împotriva rabiei la vulpi

Pe parcursul lunii mai Agenţia  Judeţeană a Vanătorilor şi Pescarilor Sportivi Maramureş desfăşoară o campanie de vaccinare  împotriva rabiei la vulpi

 Pe parcursul lunii mai Agentia  Judetena a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Maramures, in colaborare cu Directia Sanitar Veterinara Maramures, desfasoara o campanie de vaccinare a vulpilor impotriva rabiei. Aceasta actiune de eradicare a vulpilor infestate se desfasoare la nivelul intregii tari si este finantata prin Fonduri Europene.
Astazi,  11 mai, Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Maramures  filiala Sighet,   a  dat startul campaniei de  vaccinare a vulpilor impotriva rabiei. In cursul zilei de azi si maine, paznicii de vanatoare si vanatorii, vor distribuii manual la vizuinele de pe fondurile de vanatoare vaccinuri (momeli). In a doua faza, aceste momeli vor fi distribuite din elicoptere.
 Aceasta campanie se va desfasura pe tot parcursul lunii mai, iar pana in data de 31 mai cetatenii sunt rugati sa isi tina animalele de companie in lesa si cu botnita.  Proprietarii de animale sunt informati ca pe teritoriile suspuse vaccinarii este interzis pasunatul animalelor timp de 14 zile, de la acţiunile demarate de medicii veterinari.
Doru Hotea, secretarul  Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Maramures,  filiala Sighet, face un apel catre toti locuitorii, sa fie vigilenti in aceasta perioada, iar persoanele care gasesc animale moarte pe teritoriile supuse vaccinarii, sunt obligate sa le lase neatinse si sa anunte imediat cel mai apropiat medic vetrerinar , administratia publica locala sau unitatea de vanatoare pentru prelevarea cadavrelor.
Cetatenii sunt atentionati ca trebuie sa evite contactul cu vaccinul. 
Cei care sunt tentati sa foloseasca aceste momeli pentru vaccinarea antirabica a cainilor si pisicilor, sunt avertizati  ca acest vaccin este autorizat exclusiv pentru utilizarea lui asupra animalelor salbatice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.