PE deschide o anchetă în cazul Corneliu Vadim Tudor, acuzat că a reţinut bani din salariul unui asistent

PE deschide o anchetă în cazul Corneliu Vadim Tudor, acuzat că a reţinut bani din salariul unui asistent

Parlamentul European a deschis o investigaţie preliminară în cazul eurodeputatului Corneliu Vadim Tudor, acuzat că şi-a însuşit 40.000 de euro reprezentând remuneraţiile unuia dintre asistenţii săi, informează joi European Voice.

Oficiali PE au declarat că au primit o plângere din partea lui Cezar Cătălin Marin, care a lucrat până la începutul lunii ca asistent al eurodeputatului român în circumscripţia acestuia, iar serviciile financiare ale Parlamentului European vor analiza reclamaţia. De asemenea, PE a notificat şi Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) în legătură cu acest caz. 

Într-o scrisoare trimisă serviciului administrativ al Parlamentului European, Cezar Cătălin Marin susţine că nu a primit niciun ban până acum de la acesta, pentru care a lucrat ca asistent local în România. ‘Din iulie 2009 până astăzi nu am primit nicio sumă de bani pentru munca depusă ca asistent local angajat pentru biroul parlamentar al lui Vadim Tudor”, se menţionează în scrisoare. Marin afirmă că în luna iunie a fost uimit să constate, în timp ce încerca să obţină un credit de la o bancă din România, că semnătura sa a fost falsificată pe 3 contracte de muncă şi că el ar fi trebuit să plătească taxe pentru cei 40.000 de euro la care a avut dreptul din iulie 2009 până în prezent. 

Un nou cod de conduită pentru eurodeputaţi va fi adoptat până la finalul anului, dar experţii sunt sceptici în legătură cu eficienţa documentului, pentru că nu există o mare voinţă de a sancţiona neregularităţile – un aspect în care PE nu pare foarte ferm, de o bună perioadă de timp. AGERPRES

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.