VIDEO | Patru maramureşeni cercetaţi şi 18.000 pachete țigări confiscate în urma unei percheziții în Maramureş

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unei percheziții domiciliare desfăşurate în Sarasău, cantitatea de 18.000 pachete cu țigări, în valoare de 210.600 lei, precum și 2 autovehicule folosite la activitatea infracțională. Patru maramureșeni, trei bărbați și o femeie, sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se desfășoară cercetări sub directa supraveghere a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.

În data de 10 noiembrie polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău au efectuat o percheziţie domiciliară, în baza unui mandat emis de către Judecătoria Sighetu Marmaței, pe raza localității de frontieră Sarasău. Percheziția s-a desfăşurat la un imobil, în prezența proprietarilor, doi cetățeni români, o femeie și un bărbat, în vârstă de 39, respectiv 42 de ani.

Pe timpul percheziției s-au descoperit, într-un solar, 18 colete cu țigări care conțineau 18.000 pachete cu ţigări, de provenienţă Republica Moldova și Duty-Free. Tot la locația respectivă au fost descoperiţi, ascunşi în podul casei, respectiv în beciul imobilului, doi bărbaţi, cetățeni români, în vârstă de 33 şi 41 de ani, domiciliați pe raza județului Maramureș, implicați în activitatea infracțională.

Totodată, au mai fost descoperite două autovehicule, unul înmatriculat în Polonia având spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor, iar celalalt fără număr de înmatriculare. Autovehiculele au fost ridicate și indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, întreaga cantitate de țigări, în valoare de 210.600 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, pentru cele patru persoane, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.