VIDEO | Păreri împărțite despre prelungirea stării de alertă

Maramureșenii au păreri împărțite despre prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. În timp ce unele persoane spun că este bine că s-au luat aceste măsuri, altele cred că după această prelungirea a stării de alertă și mai mulți oameni vor rămâne fără locuri de muncă, iar criza financiară se va agrava.

”Cred că noi nu știm nimic. Mă tem că astea toate îs de la ei că oamenii mor oricum și s-a spus și la televizor că și în ultimii 3 ani tot așa mortalitate a fost numai că vor să ne bage în pământ de vii. Ce rost are și masca asta? Adică la păcănele se poate merge, hai să fim serioși, și la sfânta biserică nu”, a spus un maramureșean.

”Eu consider că e importantă prelungirea stării de alertă pentru că dacă nu ne ferim noi, nu avem de unde aștepta ajutor pentru situația asta. Este un război cu o necunoscută. Acum am aflat că acest virus are 30 de rădăcini, vă dați seama că bâjbâim, și bâjbâie tot globul. Din moment ce aceasta e situație și e dovedită de creșeterile de cazuri, restul sunt povești, că e adevărat, că nu e adevărat dar dacă nu faci tu pentru tine, de ce să aștepți de la altcineva ajutor”, a precizat o femeie.

”Nu e de bine, oameni fără locuri de muncă, îi foarte grav. Oamenii respectă măsurile impuse dar e  problemă că se face reducere de personal, se bagă în șomaj tehnic,afectează familia, e dureros. Trebuia să se înceapă lucrul, să meargă lumea să muncească”, a adăugat un bărbat.

Guvernul a adoptat hotărîrea de prelungire a stării de alertă pe tot teritoriul ţării pentru 30 de zile, începând cu 17 iunie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.