PARCHET: Cereri de cooperare judiciară internațională pentru procurorii sigheteni

PARCHET: Cereri de cooperare judiciară internațională pentru procurorii sigheteni

 Pe lângă cazurile obișnuite la care lucrează procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, aceștia cooperează și cu instanțele internaționale pentru soluționarea unor cauze. 3 astfel de cereri au fostîn anul 2016.

În funcție de complexitatea cauzelor, procurorii lucrează la un caz cu trimitere în judecată de la 3 luni și până la 1 an pentru cele mai complicate. La aceste cazuri se adaugă și cererile de cooperare internațională.
 “În anul 2016 am soluționat 3 cereri de cooperare judiciară internațională, una dintre cereri a venit de la autoritățile din Polonia prin care au solicitat audierea unor persoane în calitate de martori, o cerere de investigații judiciare formulată de autoritățile din Elveția și o cerere de cooperare internațională formulată de autoritățile din Olanda”, a arătat Ioan Ardelean, primprocuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.
În ceea ce privește metoda de lucru în aceste cereri, procurorii spun că se acționează diferit față de cauzele la care se lucrează în mod obișnuit.
 “Sunt destul de dificile aceste cazuri, procedurile sunt diferite. Noi trebuie să respectăm atât procedura vizavi de legislația română și cea a statului care ne cere cooperarea judiciară”, a adăugat prim procurorul Ioan Ardelean.
În aceste cazuri a fost vorba de înșelăciuni, infracțiuni la regimul rutier, dar și evaziune fiscală. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.