VIDEO | Parcarea Aeroportului Internaţional Maramureş va fi extinsă pe o suprafaţă de 7 hectare

Parcarea din vecinătatea Aeroportului Internaţional Maramureş din oraşul Tăuţii Măgherăuş va fi extinsă pe o suprafaţă de 7 hectare. Potrivit conducerii instituției, Consiliul Judeţean Maramureș a aprobat procedura de expropriere a terenului.

Lucrările la parcare sunt incluse în proiectul noului terminal de pasageri şi cargo. Viitoarea parcare va avea 450 de locuri.

”Parțial pe terenul pe care l-am expropriat încă din data de 15 martie, dată la care am emis decizia de expropriere prin care terenul situate în imediata vecinătate a aeroportului, peste drum de parcarea actuală,  a fost expropriat, respectiv 7, 7 hectare de teren. Pe acest teren care a fost expropriat și pe care proprietarii trebuie să îl elibereze până în 31 martie 2021, bineînțeles banii reprezentând despăgubirile acestora au fost depuși într-un cont bancar la dispoziția lor, pe acest teren se va realiza parțial noul terminal, vom amenaja o parcare pentru autoturisme de aproximativ 450 de locuri, o zonă de parcare de microbuze, 10 locuri, o zonă de parcare autocare, 8 locuri, o zonă pentru traficul business, o zonă pentru staționarea taxiurilor și o zonă pentru o stație de autobuz pentru transportul public local. Aproximativ 3 hectare de teren vor fi alocate pentru zona de transport cargo pentru că avem solicitări din ce în ce mai numeroase pentru a desfășura și acest tip de activitate pe aeroportul nostru”, a declarat Dorin Buda, director general Aeroportul Internațional Maramureș.

După ce se va finaliza noul terminal va exista şi o linie de transport în comun pe ruta Baia Mare – aeroport.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.