VIDEO |  Pandemic show – Bal al Majoratului online organizat de Colegiul Național ”Dragoș Vodă”, din Sighet

Pentru a nu fi văduviți de un final de an așa cum se cuvine, elevii din clasele a XII-a de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă”din Sighet se vor bucura de evenimentele dedicate finalului de an, în variantă online. Atât festivitatea de acordare a panglicilor de absolvire, cât și balul majoratului, vor fi organizate pe internet.

Având în vedere contextul neprielnic pentru organizarea unei adevărate festivități de acordare de panglici și de organizare a unui Bal al Majoratului, câteva cadre didactice, împreună cu elevii, au pus la cale un plan inedit, adaptat situației. Sub varianta ”Pandemic Show”, elevii din clasele a XII-a vor putea să se bucure de panglicile de absolvire și vor putea să-și voteze favoriții la Miss și Mister.Totul se va petrece însă, în mediul virtual. Deja a fost creată o pagină specială pe Facebook pentru acest demers.

Am creat pentru acești elevi, pentru 15 mai, un event, atunci când ar fi trebuit să aibă loc Festivitatea panglicilor, iar pentru săptămna viitoare, ar fi fost programat Balul Majoratului. Această generație este în an terminal și ne-am gândit să facem ceva pentru ei, pentru că altfel nu ar avea parte de un final, așa cum era normal. Absolvenții ar fi avut, în mod normal, parte de foarte multe evenimente dedicate lor, în această perioadă. Le vom organiza online, o pagină a acestui eveniment, unde elevii pot vota preferații pentru titlul de Miss și Mister. Nominalizările s-au făcut de la fiecare clasă, iar liceenii vor putea vota pentru fiecare categorie. Vineri vor fi anunțați câștigătorii”, spune Crina Voinaghi, unul dintre cadrele didactice care coordonează această acțiune.

Pagina dedicată absolvenților va avea și un frame special, cu o panglică simbolică. Vineri, 15 mai vor putea fi vizionate și discursuri ale reprezentanților fiecărei clase terminale. Fiecare discurs, din cele șapte, va fi de maximum un minut. Vor fi și șapte discursuri susținute de elevi din clasele a XI-a, care le vor transmite urări de bine colegilor mai mari, la fel, vor fi postate și discursuri din partea diriginților și a conducerii liceului. Pe aceeași pagină vor fi postate fotografii cu absolvenții purtând panglicile.

”Am încercat să extragem esența din cele două evenimente, panglicile și balul și am făcut un colaj care să fie de fapt un simbol pentru finalul de an. Merită acești copii”; spune Crina Voinaghi.

Inițiativa aparține profesorilor Crina Voinaghi, Andreea Burcuș și Simona Nodiș, iar Vlăduț Danci, elev în clasa a XI-a C, le-a fost de mare ajutor.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.