VIDEO | Pandemia de coronavirus îi îngreunează munca lui Moș Nicolae

Pandemia de coronavirus îi îngreunează munca și lui Moș Nicolae. În fiecare an Primăria și Consiliul Local Sighetu Marmației se transformau în ajutoarele Moșului și le ofereau copiilor din oraș cadouri. Anul acesta încă nu s-a găsit o soluție pentru oferirea acestor daruri în contextul situației epidemiologice.

Primarul municipiului Sighetu Marmației a precizat că a purtat discuții și cu directorii unităților de învățământ din oraș pentru a găsi o soluție în acest caz.

”Anul acesta, după cum știm, școala se desfășoară în sistem online, am luat legătura cu directorii de școli, noi avem în buget o sumă alocată cu această destinație însă va trebui să vedem dacă găsim o modalitate ca fiecare copil din Sighet să poată primi cadourile de Moș Nicolae, va fi mai greu dar sper să găsim o soluție cu colegii din primărie. O să vă țin la curent cu aceste aspecte după ce om lua o decizie concretă, încă nu am reușit până în acest moment să găsim o soluție împreună cu directorii de școli pentru a putea ca prichindeii să se bucure de un cadou din partea primăriei așa cum s-au bucurat în fiecare an”, a declarat Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Legenda spune că în noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii își lustruiesc ghetuțele și sunt nerăbdători să afle când vine și ce cadouri le aduce Moș Nicolae.  Se spune că Moș Nicolae dăruiește, jucării, dulciuri și fructe copiilor cuminți, în timp ce aceia care nu s-au comportat exemplar în timpul anului găsesc în ghetuțe o nuielușă.

Sursă foto: facebook Vasile Moldovan

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.