VIDEO | Amenzi usturătoare pentru angajatorii care nu respectă măsurile legate de prevenirea răspândirii noului coronavirus

Inspectorii de muncă dau amenzi usturătoare pentru angajatorii care nu respectă măsurile legate de prevenirea răpândirii noului coronavirus. Problemele cele mai mari au fost constate la societățile mici, cu puțini anjatori.

În perioada 9-24 noiembrie s-a desfășurat la nivelul întregii țări o campanie de control care a avut drept obiectiv verificarea respectării măsurilor de prevenire și combatere a virusului Sars Cov-2.

În aceste condiții și inspectorii de muncă din cadrul ITM Maramureș au desfășurat activități de control fiind verificate în acest sens 28 de societăți comerciale, fiind identificat un număr de 37 de neconformități sau deficiențe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. Din cei 28 de angajatori au fost sancționați un număr de 22 de angajatori și au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale, dintre care două amenzi în valoare de 2000 de lei”, spune Mircea Onea, consiler comunicare și relații cu publicul ITM Maramureș.

Printre nereguliele constatate au fost neasigurarea triajului epidemiologic, neasigurarea distanței minime de 1,5 metri între lucrători,instruirea insuficientă, lipsa instrucțiunii proprii în cazul activității prin telemuncă, precum și lipsa verificării echipamentelor și a  instrucțiunilor de utilizare a echipamentelor de protecție.

În general angajatorii mari sunt mult mai bine organizați și respectă mai bine regulile de prevenție și răspândire a virusului. Probleme mai mari există la societățile mai mici cu lucrători mai puțini, Recomandăm tuturor angajatorilor să respecte toate măsurile de protecție și să acorde o atenție sporită instruirii angajaților și purtătii conforme a echipamentelor de protecție”, spune Mircea Onea.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.