Pagube însemnate și în pădurile Maramureșului în urma fenomenelor meteo extreme de la începutul lunii

Fenomenele meteo extreme de la începutul acestei luni au afectat în total 98.000 de hectare de păduri de stat administrate de Regia Romsilva, după o prima evaluare a pagubelor fiind identificat un volum al arborilor doborâți de vânt de circa 748.000 de metri cubi. Pagube însemnate în pădurile de stat au fost înregistrate și pe rază direcțiilor silvice  Maramureș, Bacău, Covasna, Harghita, Neamț și Suceava.

Din acestea, pe o suprafață de 1.058 de hectare s-au înregistrat doborâturi în masă, volumul estimat al pagubelor fiind de circa 290.000 metri cubi. De asemenea, în pădurile aflate în alte forme de proprietate și administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva s-au înregistrat, în total, doborâturi de vânt pe 19.524 hectare, cu un volum total al arborilor doborâți de 253.000 metri cubi.

În prezent se desfășoară lucrările de întocmire a documentelor tehnice în vederea exploatării cu prioritate a arborilor doborâți, pentru a asigura condițiile că suprafețele afectate să fie reîmpădurite într-o perioada de maxim doi ani.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național, și asigura servicii silvice pentru circa 1 milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.