Organele prelevate de la un tânăr aflat în moarte cerebrală au salvat mai multe vieți

Familia unui bărbat din Borșa aflat în moarte cerebrală în urma unui accident de maşină şi-a dat acordul pentru donarea de organe spre a salva mai multe vieți. Ieri, la Spitalul Județean Baia Mare au fost prezente mai multe echipe de medici din România și Olanda pentru a preleva organele tânărului de 34 ani.

Tânărul a fost victima unui accident de circulație produs în 23 noiembrie, pe strada Unirii din Borsa. Bărbatul, care s-a angajat în traversarea neregulamentară a străzii, a fost lovit de un autoturism. Din cauza leziunilor suferite tânărul a intrat în moarte cerebrală iar familia și-a dat acordul ca organele să-i fie prelevate şi donate celor care au nevoie. O echipă de medici a ajuns duminică la spitalul din Baia Mare cu o avion militar pentru prelevarea organelor.

”O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat duminică, 25 noiembrie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Baia Mare – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a echipelor medicale desemnate pentru o intervenție de prelevare de organe umane.
 La bordul aeronavei s-au îmbarcat două echipe medicale, una pentru prelevare ficat și una pentru prelevare cord, aparținând Institutului Clinic de Oncologie Fundeni și Spitalului Clinic de Urgență Floreasca” se arată în comunicatul de presă emis de Ministerul Apărării Naționale.

De la tânărul din Borșa au fost prelevate ficatul, rinichii, inima şi plămânii. Ficatul şi inima au ajuns la un pacient din Bucureşti, rinichii la Cluj-Napoca, iar plămânii în Olanda, prin Eurotransplant.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.