VIDEO | „Oraşul vaccinează satul”, un nou program naţional de vaccinare

„Oraşul vaccinează satul” este un nou proiect-program ce va fi lansat în curând în România. Astfel, personalul vaccinator din centrele urbane vor putea să meargă o dată sau de două ori pe săptămână în mediul rural pentru vaccinarea anti-COVID.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a anunțat că vor fi luate noi măsuri pentru a crește mobilitatea activităților de vaccinare.

„Tocmai de aceea cred că pentru vaccinarea în mod deosebit pentru mediul rural am identificat câteva soluţii punctuale şi anume, unul dintre conceptele pe care le propunem şi pe care ne dorim să îl punem în practică în perioada următoare este cel care se referă la „oraşul vaccinează satul”. Ce înseamnă pragmatic acest concept? Echipe vaccinatoare medicale din centre de vaccinare din mediul urban se vor deplasa în localităţi arondate fiecărui oraş şi vor efectua cel puţin o dată – de două ori pe săptămână pe anumite intervale orare activităţi de vaccinare, fie la gospodăria fiecărei persoane, fie din poartă în poartă, fie în gospodăria unei persoane vor fi organizate puncte de vaccinare în care vecinii vor veni şi vor fi vaccinaţi sau se vor face o serie de activităţi mini-maraton de vaccinare în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale”, a spus col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai spus că pentru reuşita acestui demers este foarte important coordonarea foarte bună interinstituţională, atât între reprezentanţii autorităţilor de la nivel de comună / sat şi reprezentanţii autorităţilor judeţene şi la nivel central.

De asemenea de dorește organizarea unor cabinete sau centre de vaccinare în locații atipice pentru o activitate medicală: muzee, gări, aeroporturi, stadioane, diverse localități turistice, pe litoral, la munte, acolo unde există o interacțiune crescută între persoane. În perioada 31 mai – 1 iunie va fi un maraton de vaccinare dedicat adolescenților între 16 și 18 ani, în toate centrele de vaccinare organizate la nivel național.

sursa foto: mediafax

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.