Ora Pământului

Ora Pământului

Sâmbătă seara la ora 20.30 lumea va stinge luminile. Anul acesta 120 de state vor lua parte la "Ora Pământului", un eveniment ce îşi propune să atragă atenţia asupra poluării cauzate de aglomerarea urbană şi industrială. Campania nu a trecut neobservată în judeţul nostru astfel încât Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş, se va solidariza în semn de susţinere a eforturilor globale împotriva poluării.

La nivel mondial, în tabloul acţiunilor de conştientizare a problemelor mediului înconjurător generate de activitatea umană, se remarcă o Campanie unică în istorie, care în 2010 a reuşit să atingă cca 1 miliard 300 de milioane de oameni din 128 de tari – Ora Pământului.

În România, în ultimii trei ani, unele dintre cele mai importante instituţii au participat la Campania “Ora Pământului”, urmând exemplul clădirilor emblematice de pe mapamond care au luat parte la strigătul vieţii împotriva pericolelor generate de încălzirea globală. Oameni, organizaţii, companii şi instituţii din toate oraşele ţării au marcat Ora Pământului, un eveniment care prin gestul simplu de stingere a luminilor trage un important semnal de alarmă la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile.

În România un număr de 51 de oraşe vor stinge lumina sâmbăta timp de o oră, alăturându-se campaniei Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din istorie.

Trebuie să ştiţi că aceasta campanie nu trece neobservată la noi în judeţ, astfel încât Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş, se va solidariza în semn de susţinere a eforturilor globale împotriva poluării şi a încălzirii globale.

Toţi sighetenii care doresc să promoveze consumul raţional de energie şi să se alăture acestei campanii ecologice pentru a susţine eforturile împotriva poluării şi a încălzirii globale sunt sfătuiţi să oprească curentul sâmbăta în intervalul orar 20.30 – 21.30.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.