Consiliul Judeţean împarte bani cu dedicaţii

Consiliul Judeţean împarte bani cu dedicaţii

 

Cele mai multe dintre primăriile din Maramureş care au beneficiat de bani, la începutul anului, au culoare portocalie. Vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Maramureş Calin Matei şi Emil Marinescu acuza Preşedintele Consiliului Judeţean Mircea Man că ar fi luat banii alocaţi de Ministerul Dezvoltării primăriilor conduse de membri ai opoziţiei şi i-ar fi direcţionat spre unităţile administrativ teritoriale PDL-iste.

În lună martie, 2011, din cele 11 localităţi din judeţ care au primit bani pentru diverse investiţii, mai mult de jumătatea au primari PDL.

De asemenea, sumele alocate de Guvern acestor localităţi favorizate sunt incomparabil mai mari faţă de celelalte, aparţinând opoziţiei.

Cele mai mari sume alocate de Executiv au ajuns pe mâna primarilor portocalii. 23 miliarde lei vechi au fost alocaţi comunei Dragomireşti, primar PDL pentru reţeaua de canalizare. 21 miliarde lei vechi la Săliştea de Sus, primar PDL tot pentru reţeaua de canalizare.17 miliarde lei vechi la Deseşti – primar PDL pentru alimentarea cu apă. 12 miliarde lei vechi la Băiţa de Sub Codru, primar PDL tot pentru alimentarea cu apă. 10 miliarde lei vechi la Şomcuta Mare, primar PDL alimentare cu apă.

Din cele 100 miliarde lei vechi repartizate pentru judeţul Maramureş, cele mai importante sume au mers exclusiv către primăriile portocalii. În rest, doar bani puţini.

– 3,8 miliarde lei vechi la Călineşti – primar PNL – alimentarea cu apă potabilă.

– 3 miliarde lei vechi – Vişeu de Sus – primar PNL – lucrări canalizare

– 2,5 miliarde lei vechi – Repedea – primar PNL – alimentare cu apă

– 1,2 miliarde lei vechi – Bogdan Voda – primar PSD – alimentare cu apă

– 900 milioane lei vechi – Budeşti – primar PSD – construire şi modernizare poduri

Vicepreşedintele liberal Emil Marinescu îl acuză pe democrat – liberalul Mircea Man că a plecat în Capitala cu scopul precis de a aduce bani la primăriile portocalii, pentru a-şi face campanie electorală.

Şi la capitolul infrastructura rutieră, banii au fost alocaţi de preşedintele CJ Maramureş membrilor de partid, au acuzat Matei şi Marinescu, subliniind că propunerile înaintate Ministerului Dezvoltării spre aprobare sunt discriminatorii, fără a se preciza kilometri care urmează a fi reabilitaţi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.