VIDEO | Omagiu adus lui Corneliu Coposu

În 11 noiembrie s-au împlinit 25 de ani de la trecerea în neființă a lui Corneliu Coposu. Țărănistul Nicolae Mișulec a vrut să îi aducă un omagiu  celui pe care l-a considerat ”președintele moral al României”. 

Fostul consilier județean, Nicolae Mișulec, a precizat că este important să ne aducem aminte de oamenii politici care s-au sacrificat pentru idealurile românilor și s-au ghidat după  princiipii sănătoase.

”Vreau să îi aduc un omagiu omului politic Corneliu Coposu și vreau să amintesc despre această mare personalitate. În 11 noiembrie 1995 a fost o zi tristă pentru poporul roman, ieri s-au împlinit 25 de ani de când ne-a părăsit un om care merita să conducă România după 1989, din păcate nu s-a ajuns aici. Din păcate nu am ajuns să unim românii prin autostrăzi, ca nivel de trai așa cum a unit sufletește înaintașii mei politici național țărăniști. Regret că ieri și astăzi nu s-a spus aproape nimic despre marea personalitate politică, Corneliu Coposu”, a precizat Nicolae Mișulec, președinte Alianța Național Tărănistă Maramureș.

Corneliu Coposu s-a născut la 20 mai 1914 în satul Bobota, Sălaj. A fost avocat, secretar al lui Iuliu Maniu, apoi secretar general adjunct al Partidului Naţional Ţărănesc. Moartea sa, la 11 noiembrie 1995, a însemnat o mare pierdere pentru democraţia românească.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.