O viaţă pentru o idee – 42 de ani în slujba culturii

O viaţă pentru o idee – 42 de ani în slujba culturii

Acţiunile dedicate de Muzeul Maramureşului din Sighetu Marmaţiei ianugurării proiectului româno-norvegian au debutat astazi, la ora 10:00, intr-un cadru festiv la Primăria Sighetu Marmaţiei , unde au rostit cuvinte de salut personalităţile prezente la faţa locului.In această atmosferă de sarbătoare dr. Mihai Dăncuş, directorul muzeului, vădit emoţionat, şi-a anunţat retragerea din funcţia de director al instituţiei pe care a condus-o timp de 42 de ani. 
Vasile Timis, Secretarul de  Stat în Ministerul Culturii şi Patrimoniului Bucureşti i-a înmânat directorului Mihai Dăncuş o diplomă de excelenţă pentru întreaga activitate şi pentru aportul deosebit adus în viaţa culturală maramureşeană.
Deasemnea şi întrega echipa de proiect a fost răsplătită cu diplome de excelenţă din partea Consiliului Local si a Primariei Sighet.
La orele 12.00, Primăria Sighetu Marmaţiei va oferit un Cocktail participanţilor, după care va urma momentul lansării unor publicaţii editate în cadrul muzeului
Cu ocazia inaugurarii proiectului, organizatorii au marcat totodata si 30 de ani de la deschiderea oficiala a Muzeului Satului Maramuresean.
Astfel, incepând cu ora 16.00, cei prezenţi vor fi  invitaţi să participe la Simpozionul –– Sectorul de instalaţii tehnice acţionate hidraulic în Muzeul Satului Maramureşean, urmat de Conferinţă a Asociaţiei Naţionale a Muzeelor în Aer Liber din România. Participa muzeografi, specialişti de la Muzeul Maramureşului, arhitecţi, proiectanţi, restauratori, muzeografi din ţară si din strainatate. Acţiunile de astazi se vor încheia  la ora 19.30, când toţi participanţii vor lua cina.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.