VIDEO | O mare parte din taberele școlare au fost sistate în acest an, în contextul pandemiei

O mare parte din taberele școlare au fost sistate în acest an, în contextul pandemiei. Cei care au făcut însă solicitare pentru a lua parte la o tabără școlară, au primit, cu părere de rău, un răspuns negativ.

La nivelul Minsterului Tineretului și Sportului s-a luat decizia, ca în acest an, în toate centrele de agrement aparținătoare ministerului să nu se orgenizeze tabere școlare. Nici sociale, nici pentru copiii cu dizabilități, nici de odihnă.

Mi se pare o soluție foarte bună în perioada asta, având în vedere că trebuie să ne protejăm și noi, dar în același timp trebuie să ne protejăm copiii”, spune Eniko Kriszanovski, director executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Maramureș

Cu toate acestea, au existat solicitări pentru tabere școlare.

Avem 50 de cereri pentru copiii cu dizabilități și asistenții personali, pe care, din păcate a trebuit să-i refuzăm. Să sperăm că acest val de virus va trece și vom intra anul viitor, în perioada vacanțelor de vară, cu mult mai bine, și-i vom putea trimite anul viitor”, spune Eniko Kriszanovski.

Lipsa taberelor i-a afectat nu doar pe solicitanți, ci și pe ofertanți. Veniturile Direcției Județene pentru Sport și Tineret Maramureș au avut de suferit din această cauză.

” Ne-au afectat veniturile, în primul rând, dar suntem afectați și fizic, în sensul că eram obișnuiți în fiecare an să fie plină tabăra, să ne ducem cu ei în excursii și să arătăm Maramureșul. Din păcate, anul acesta și fluxul de turiști a scăzut, atât în Maramureș, cât și în țară, pentru că în aceleași condiții funcționează și ei, celelalte direcții și centre de agrement din țară”, menționează Eniko Kriszanovski

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.