O gospodărie din Ieud a fost lovită de trăsnet sâmbătă noaptea

O gospodărie din Ieud a fost lovită de trăsnet sâmbătă noaptea

O gospodarie din comuna maramuresana Ieud a fost lovita sambata noaptea de trasnet. In urma  nefericitului eveniment au ars 7.000 de kilograme de fan, 60 de metri patrati de acoperis si 100 de metri patrati de perete din lemn. Pompierii au luptat cu flacarile mai bine de cinci ore.


Flacarile au mistuit intreaga agoniseala a unei familii din localitatea Ieud. Incendiul a izbucnit in timpul furtunii de sambata noaptea, cand un traznet a lovit cu putere sura din incinta gospodariei. Alarma la 112, a fost data chiar de proprietari. 10 localnici s-au implicat pentru stingerea incendiului. Doua autospeciale de la Garda de Interventie “Bogdan Voda” dar si o autospeciala de la Serviciul de Voluntari pentru Interventii de Urgenta din Salistea de Sus s-au deplasat la Ieud. Peste 20 de oameni au luptat cu focul de la ora 23.53 si pana la ora 6.00 dimineata.

Datorita vantului dar si a faptului ca imobilul era prevazut cu pereti din lemn, focul a fost intretinut. Astfel, pagubele sunt uriase pentru gospodari.   Au ars 7 tone de fan, 60 de metri patrati de acoperis si 100 de metri patrati de perete din lemn. Focul a izbucnit de la traznetul care a lovit imobilul”, a declarat plt.adj.ing. Cornel Babut, purtatorul de cuvant de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Maramures.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.