Cartofii, legumele, citricele şi laptele au avut cea mai mare contribuţie la înregistrarea deflaţiei din iunie

Cartofii, legumele, citricele şi laptele au avut cea mai mare contribuţie la înregistrarea deflaţiei din iunie
Cartofii, alte legume şi conserve din legume, citricele şi laptele s-au ieftinit cel mai mult în iunie, având un aport semnificativ la deflaţia de 0,29% înregistrată în luna iunie, conform datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică.
Preţurile produselor alimentare au scăzut, în medie, cu 1,34% în iunie. 
Cartofii s-au ieftinit cu 11,34%, alte legume şi conserve din legume cu 12,34%, citricele şi alte fructe meridionale cu 2,32%, fasolea boabe cu 0,87%, laptele cu 0,04% şi brânza cu 0,69%. Creşteri mai importante de preţuri s-au înregistrat la fructele proaspete – 2,19%, ouă – 0,50%, cafea 0,45%, margarină 0,41% etc. 
Preţurile produselor nealimentare au crescut cu 0,19%. Cel mai mult s-au scumpit autoturismele şi piesele de schimb – 0,75%, combustibilii – 0,66%, cărţile, ziarele şi revistele 0,25% etc. Articolele medicale şi medicamentele s-au ieftinit cu câte 0,03%. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.