VIDEO | O elevă a Liceului Tehnologic Forestier, câștigătoarea unui concurs premiat de Parlamentul European

Elevă a Liceului Forestier și voluntară în cadrul Asociației Smisz Sighet, Ioana Peter este câștigătoarea unui concurs de eseuri „Europa prin ochii mei”, organizat de Parlamentul European. ”Europa este o comunitate puternică, care a renăscut permanent ca Pasărea Phoenix, din cenușa ei, de fiecare dată, mai puternică”, a scris, printre altele, tânăra în eseul premiat.

A aflat de concurs de pe Facebook. Concursul a avut drept scop să afle viziunea tinerilor despre Europa.

 Au fost câteva întrebări cheie la care a trebuit să răspundem, răspunsul lor trebuia să se regăsească în eseul nosru. Am scris cum văd eu Europa, ce înseamnă pentru mine Europa. Am vorbit și despre cum ar rebui să arate localitatea mea, Săcel, ca să fie mai europeană. Am vorbit și despre tinerii din Europa. Ce ar rebui să ne facă să ne simțim mai aproape de Europa. Am scris și despre drepturile de care beneficiem noi, tinerii în Europa”,  spune azi, Ioana Peter.

Viziunea ei despre Europa include și o perspectivă optimistă asupra locurilor natale, comuna Săcel, viziune ce se regăsește în eseul său.

 Avem nevoie de drumuri mai bune, infrastructura trebuie îmbunătățită, Săcelul e o localitate de tranzit între Bistrița și Maramureș, eu consider că ar trbui să avem drumuri mult mai bune. Avem nevoie și de canalizări bune, de o rețea de informare, dar și de o valorificare mult mai bună a potențialului turistic, Săcelul fiind o vatraă de tradiție a Maramureșului istoric”, spune Ioana.

 Ioana a fost încrezătoare și a știut că eseul îi va aduce un premiu. 

 ”M-am simțit foarte bine când a aflat că am luat locul I, mă așteptam să primesc măcar un premiu”, spune Ioana Peter.

Locul I a câștigat o tabletă, locul doi o pereche de căști, iar locului trei i-a revenit un e-book. Ioana a mai participat și în trecut la mai multe concursuri de creație literară.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.