Număr uşor crescut al consumului de stupefiante în judeţul Maramureş

Număr uşor crescut al consumului de stupefiante în judeţul Maramureş

  Statisticile publicate de Agentia Nationala Antidrog arata o crestere a numarului de consumatori cu varste cuprinse intre 15 si 64 de ani inclusiv la consumul de substante noi cu proprietati psihoactive – etnobotanicele. Nici la noi in judet situatia nu sta mult mai bine. Conform indicatorilor furnizati de Centrul Antidrog Maramures, in primul semestru al anului 2011 a crescut numarul tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 20 de ani care consuma droguri,  in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2010. 

 Conform unui studiu realizat la nivel national de catre Agentia Nationala Antidrog  consumul de droguri a crescut de la 1,7% in 2007 la 4,3% in 2010. Si la nivel local, in judetul nostru, in primul semestru al acestui an s-a inregistrat o crestere a numarului de  tineri cu varste cuprinse intre 14 si 20 care au cazut prada tentatiei. Motiv pentru care, Centrul Antidrog Maramures, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean  Maramures au implementat un proiect de preventie a consumului de droguri in scolile din judet, proiect in care  sunt incluse si o buna parte din scolile din Sighet. 
Potrivit declaratiilor lui Dumitru Macelaru, seful Centrului Antidrog Maramures, in topul preferintelor maramuresenilor se afla hasisul.
Sighetenii considera ca direct responsabili de crestrea numarului de consumatori sunt parintii care ofera mult prea multa libertate odraselor. 
In ceea ce priveste consumul de droguri din Sighet, Dumitru Macelaru ne-a declarat ca nu sunt probleme exceptionale, in pofida faptului ca Baia Mare si Sighetul sunt orasele din judetul Maramures unde se inregistreaza consumul cel mai ridicat de stupefiante. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.