Baia Mare: Deszăpezirea drumurilor judeţene, motiv de ceartă la şedinţa CJ. Mircea Man ar putea rezilia contractul cu Societatea Drumuri Poduri Maramureş

Baia Mare: Deszăpezirea drumurilor judeţene, motiv de ceartă la şedinţa CJ. Mircea Man ar putea rezilia contractul cu Societatea Drumuri Poduri Maramureş

Deszăpezirea drumurilor judeţene, motiv de ceartă între consilierii judeţeni şi preşedintele Mircea Man. Un raport de activitate al Societăţii de Drumuri şi Poduri Maramureş, întocmit pe ultimele şase luni, îl nemulţumeşte pe Man dar şi pe consilierii judeţeni care, potrivit documentului respectiv, se aşteaptă ca societatea să nu îşi facă datoria aşa cum trebuie nici pe perioada iernii.

Nemulţumit de raportul de activitate al Societăţii de Drumuri şi Poduri Maramureş, Mircea Man nu scoate din discuţie rezilierea contractului cu această societate. Însă cum este prea târziu şi iarna ne bate la uşă, nu mai este suficient timp pentru găsirea unei alte firme care să se ocupe cu deszăpezirea drumurilor judeţene. "Cum îl protejaţi pe preşedintele CJ şi pe Consiliul Judeţean? Eu astăzi ar trebui să cer Consiliului să închidem contractul cu drumurile judeţene. Aţi avut variante de rezervă şi mi-aţi pregătit ca de mâine, când ninge, să fie o altă la deszăpezire? Nu. De ce? Poate că nu am fost explicit. Dumneavoastră nu aţi făcut acest raport exact când s-au închis cele şase luni. Aţi evaluat în termeni, în fiecare lună aţi avut o evaluare. Concluzia mergea spre faptul că nu sunteţi mulţumit din punct de vedere tehnic şi e firesc la foarte multe lucruri, nu sunteţi mulţumiţi, şi că la şase luni s-ar putea ipotetic să închidem contractul cu drumurile judeţene. Aţi luat în vedere, având toate elementele astea, că ninge şi că vine iarna şi că nu mai pot să fac o licitaţie în termen util ca să avem un alt agent economic?", i-a întrebat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, pe reprezentanţii Direcţiei Tehnice. În apărare, răspunsul acestora a fost că "în concesionarea serviciilor acordate Societăţii de Drumuri şi Poduri intră automat şi serviciile de deszăpezire care trebuie plătite iarna". Un răspuns care nu i-a mulţumit nici pe consilierii judeţeni, nici pe preşedinte.

În timp ce preşedintele Consiliului Judeţean îi certa pe responsabilii Direcţiei Tehnice din cadrul instituţiei, consilierii judeţeni dădeau vina tocmai pe Mircea Man, care ar fi trebuit să se implice din timp în această problemă. "Domnule preşedinte, acuma degeaba îi criticăm pe domnul Manţa, pe Chendea, pe Direcţia Tehnică, dar vreau să spun că dacă dumneavoastră ştiţi ceea ce înseamnă actele care se emt, care se elaborează în directa coordonare a dumneavoastră şi în conducerea dumneavoastră, sigur că acum dumneavoastră spuneţi că l-aţi primit ieri şi că astăzi ni l-aţi pus în mape ca să ce? Dar dacă dumneavoastră ştiaţi lucrurile astea de mai demult înseamnă că trebuia să ne anunţaţi şi pe noi. Dacă ziceţi că dumneavoastră le ştiţi de ieri, atunci ei le ştiau demult, că nu le-au scris de ieri până astăzi", a reproşat Marinel Kovacs, consilier judeţean PNL. "Spunea colegul meu Rohian că această societate stă în gâtul lui Ioan Oltean, secretarul general de la PDL. Venind la noi acasă, stă în gâtul preşedintelui. Ne-a demonstrat domnul preşedinte de doi ani de zile că este o problemă şi că dânsul are o problemă cu Societatea de Drumuri şi Poduri. Citind raportul de activitate, eu cred că este făcut tendenţios, şi cred că este făcut la comandă, iar comanda a dat-o preşedintele. Astăzi preşedintele Man vine în plen şi încearcă să îi certe pe cei de la Direcţia Tehnică, ridincâdn problema ce facem cu deszăpezirea, ce se întâmplă. Dar, de fapt, ştie foarte bine. Se aştepta ca acuma să vină raportul după şase luni de activitate, neglijând şi pe ceilalţi doi vicepreşedinţi, şi pe noi, şi cred că şi pe Societatea de Drumuri şi Poduri care nimeni nu a venit să îi tragă de mână fiindcă greşesc în a astupa o groapă", a spus Gheorghe Şimon, consilier judeţean PSD.

Consilierii judeţeni l-au acuzat pe Mircea Man că ştia demult de aceste probleme iar acum vine să se victimizeze în faţa lor, însă fără a-i impresiona. Mai mult, anumiţi consilieri din opoziţie au cerut demisia mai multor angajaţi din cadrul Direcţiei Tehnice a Consiliului Judeţean dar Mircea Man a arătat că nu trebuie să se ajungă chiar atât de departe în acest caz.
 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.