Note explicative privind vaccinarea anticovid

O eroare a unui angajat de la Ministerul Sănătății a bulversat spitalele. El a trimis o somație greșită privind vaccinarea. La câteva ore după ce a somat spitalele să încheie astăzi prima etapă a vaccinării, ministerul a trimis o altă adresă, o rectificare, în care preciza că până astăzi trebuie să se încheie doar programările în vederea vaccinării personalului medical. 

Ministerul Sănătății a îndemnat printr-un mesaj pe Facebook, centrele de vaccinare să accelereze programările pentru imunizarea personalului din etapa 1, respectiv personalul medical și persoanlul care are tangență cu serviciile de sănătate. În acest fel va putea fi demarată mai devreme Etapa 2, când vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc și lucrătorii din domeniile esențiale, cu precizarea că, chiar și după ce a doua etapă va fi demarată, lucrătorii din Etapa 1 se vor putea vaccina în continuare.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii explică totodată cum ajung vaccinurile din cele 7 centre regionale din țară la oamenii care au nevoie de ele. Vaccinurile pleacă din centrele regionale în transporturi mari şi ajung la Direcţiile de Sănătate Publică din fiecare judeţ.   Textul este însoţit de câteva imagini explicative.
”Ca să ne asigurăm cu nu irosim niciun vaccin, trebuie să ducem la centrele de vaccinare exact cât este nevoie. Separăm vaccinurile în cutiile mici care sunt puse la rândul lor în camere frigorifice, păstrând temperatura optimă de 2-8°, până la 5 zile. Cutiile sunt curate şi noi”, informează Ministerul Sănătății.

Mai multe despre procesul de vaccinare în România găsiți și pe pagina www.vaccinare-covid.gov.ro/

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.