VIDEO | Noi scenarii pentru școli

Mai multe localități din Maramureș, ies din scenariul roșu, ceea ce însemană că mai mulți copii vor frecventa începând din această săptămâna școala fizic și nu în sistem online. Totodată, alte nouă școli din Maramureș trec din nou la cursuri online.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ședință extraordinară, în sistem online, și a aprobat scenariile de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județul nostru pentru perioada 15-21 februarie, a precizat președintele CJSU, prefectul Nicolae-Silviu Ungur. Sunt 131 de unități de învățământ care vor desfășura cursuri în scenariul roșu, 150 unități de învățământ care vor funcționa în scenariul galben, 108 unități de învățământ care vor avea cursuri în scenariul verde, iar nouă unități de învățământ vor avea cursuri online, cele din localitățile carantinate zonal, Poienile Izei, Gârdani și Seini, a mai precizat prefectul de Maramureș. Scenariile au fost aprobate ca urmare a propunerilor Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ din fiecare localitate, avizate de către Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și Direcția de Sănătate Publică Maramureș, respectiv a ratei de incidență cumulate în ultimele 14 zile transmisă de către DSP. În funcție de evoluția situației epidemiologice, situația prezentă poate fi actualizată și modificată.

Pentru ca şcolile să rămână deschise este nevoie de un efort comun este mesajul transmis către părinţi de Ministerul Sănătăţii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.