Noi precizări cu privire la modificarea anului școlar

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a făcut noi precizări cu privire la modificarea anului școlar. Astfel, semestrul al doilea se va încheia cu două săptămâni mai târziu, pe 2 iulie în loc de 18 iunie, cu excepţia claselor a VIII-a şi a XII-a şi a celor din învăţământul profesional şi tehnic. Această decizie a fost luată datorită prelungirii vacanţei de primăvară cu două săptămâni, susține ministrul.

Sorin Cîmpeanu a declarat că în loc de două săptămâni de învățământ online în aprilie, elevii ar putea avea două săptămâni de prezență fizică în mai, acesta fiind unul dintre avantajele modificării structurii anului școlar. Astfel, semestrul al II-lea se va încheia pe 2 iulie, în loc de 18 iunie, cu excepția că elevilor clasei a VIII-a, care termină pe 25 iunie, în loc de 11 iunie, elevilor clasei a XII-a care termină în 18 iunie, în loc de 4 iunie, învățământulului profesional și tehnic care termină pe 23 iulie, în loc de 9 iulie.

Examenul de Bacalaureat se va desfășura în perioada 28 iunie-1 iulie, cu afișarea rezultatelor finale pe 9 iulie, în timp ce Evaluarea Națională va avea loc în perioada 5-8 iulie, declară Cîmpeanu.

Școlile vor rămâne deschise „cel puţin până la data de 1 aprilie”, a spus Cîmpeanu în conferința de presă de marți.

 

ADRIANA BOROICA

studentă anul I FSPAC Cluj Napoca

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.