VIDEO | Nicolae Mișulec, nemulțumit de repartizarea banilor pentru cultele religioase

Consilierii județeni maramureșeni au aprobat ieri repartizarea sumelor reprezentând forme de sprijin pentru unităţile de cult, aparţinând cultelor religioase recunoscute în România. 1.500 mii lei se vor aloca unităților de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute în România, iar 500 mii lei vor fi alocați ca sprijin financiar pentru întreținere și reparații la bunurile aparținând cultelor religioase, bunuri care fac parte din patrimoniul local/național/universal/mondial (UNESCO). Unul dintre aleșii județeni este însă nemulțumit de modul în care s-au repartizat acești bani.

Consilierul Județean Nicolae Mișulec a precizat că a fost surprins neplăcut în momentul în care a văzut că sumele alocate inițial  pentru biserica și mănăstirea din Ruscova, au fost diminuate.

”Am făcut parte din comisia de lucru cât și din comisia de repartizare a sumelor care s-au alocat. Am împărțit banii conform cererilor cultelor religioase și am stabilit că pentru comunitatea din care provin, cea de ucraineni huțuli, sunt ortodocși ucraineni, să îi fie repartizată o sumă de 15 mii lei pentru biserica care este în construcție în Ruscova și tot atâția pentru mănăstirea de la Ruscova. S-au alocat câte 10 mii lei pentru parohia din Repedea și pentru parohia din Crasna Vișeului și 5000 lei pentru parohia din Rona de Sus. Ieri în ședința ordinară când am primit tabelul pe culte am văzut că sumele pentru construirea bisericilor și a mănăstirii au fost diminuate, respective la  biserica și la mănăstirea din Ruscova cu câte 10 mii lei”, a precizat consilierul județean Nicolae Mișulec.

Nicolae Mișulec spune că și-ar fi dorit ca repartizarea acestor bani să fie făcută în funcție de numărul de credincioși.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.