VIDEO | Echipa Știința Explorări Baia Mare a suferit din cazua lipsei de antrenamente

Echipa Știința Explorări Baia Mare a suferit din cazua lipsei de antrenamente. Mai bine de trei luni de zile, jucătorii nu s-au antrenat alături de echipa lor. În această perioadă au avut loc și câteva transferuri de jucători.

Pauza forțată nu a fost benefică pentru voleibaliștii băimăreni.

”A fost o pauză forțată, în care practic echipa nu s-a antrenat din 12 martie, dacă nu mă înșel, ținând cont și de condițiile actuale era foarte greu, înafară de antrenamentele individuale pe care le-a făcut fiecare, jucătorii nu s-au antrenat în sală și e clar că au fost destul de grele pentru ei, primele antrenamente. Încet, încet, ne vom intra în ritm și va fi mult mai bine”, susține antrenorul echipe de volei Știința Explorări, Marius Botea.

În ultima perioadă, s-au realizat și câteva transferuri de jucători.

”Sunt jucători care au plecat de la echipa noastră, Dragomir la Știința București, Marius Iftimie, la Steaua, și cei doi străini care au părăsit echipa. Au venit în schimb alți doi jucători, doi tineri de la Craiova, Badea și cu Săvoiu, a mai venit Pașca de la Câmpia Turzii, a mai fost transferat Catrina de la Cluj și Marius Iagă de la Buzău. Zilele următoare vom mai perfecta trasferul unui fals, pentru că aveam nevoie și de o dublură”, spune antrenor principal, Marius Botea.

Echipa de volei nu a pierdut numai jucători, ci și pe Sorin Pop, antrenor secund, care a plecat la echipa de la Zalău.

Sorin Pop a ales să continue la Zalău, va fi antrenor principal la o echipă de acolo foarte bună. Este o provocare foarte mare pentru el, are și o echipă foarte bună cu care poate să ia o medalie sau să participe în Cupele Europene. În locul lui au venit doi băieți, care de-a lungul timpului au jucat pentru Explorări și au făcut-o foarte bine. Mă refer la Ciprian Neamț și la Gigi Socaciu, care îl vor suplini, cel puțin în perioada următoare”, spune antrenorul echipei Știința Explorări.

Campionatul național de volei va începe pe 17 octombrie.

Până atunci lucrurile se pot schimba și eu cred că Federația Română de Volei va copia într-un fel ceea ce se întâmplă la handbal, la baschet și atunci vom putea spune mai multe în ceea ce privește strict meciurile oficiale. Până atunci, însă, pauza asta foarte mare îi afectează foarte mult pe jucători, și astfel nu putem prognoza absolut nimic. Cele mai bune echipe rămân Galați, Zalau, Dinamo și Craiova, cu loturi foarte bune și categoric acestea vor face legea în campionat”, zice Marius Botea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.