Nicio facultate din România şi din Europa nu acceptă candidaţi fără bacalaureat

Nicio facultate din România şi din Europa nu acceptă candidaţi fără bacalaureat
Nicio facultate nu admite candidaţi fără bacalaureat, dar sunt instituţii de învăţământ superior în care ponderea mediei acestui examen este destul de mică la admiterea în anul întâi, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX secretarul de stat pentru învăţământ superior din MECTS, Cătălin Baba.
"Nicio facultate din România şi din Europa nu admite candidaţi fără bacalaureat. Condiţia de admitere în învăţământul superior din România dar şi din Europa este promovarea bacalaureatului. Există ţări în UE unde, din cauza bacalaureatului diferenţiat, sunt acceptate la admitere documente echivalente bacalaureatului. Aşadar, nu există admitere la facultate fără bacalaureat", a spus secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).
Cătălin Baba a precizat că sunt instituţii de învăţământ superior în care media de la bacalaureat are o pondere mai mare sau mai mică în media de admitere.
"Ca să fim corecţi, trebuie să spunem că ponderea mediei la bacalaureat la admiterea în facultate poate fi mai mare sau mai mică, mergând de la zece la sută chiar până la 70-80 la sută", a adăugat secretarul de stat.

Întrebat dacă promovabilitatea redusă la bacalaureat va afecta admiterea în învăţământul superior din acest an, secretarul de stat a spus că, din experinţa anilor precedenţi, facultăţile organizează şi o a doua sesiune după bacalaureatul din toamnă.
"Probabil şi în acest an va fi organizată o a doua sesiune, a adăugat Cătălin Baba.
Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureştri (UPB), Ecaterina Andronescu, a spus că această instituţie a păstrat ponderea bacalaureatului în media de admitere de 20 la sută.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.